Portada

Sortida a les Mines de Gavà (1r ESO) (21 de gener)

El dia 21 de Gener tot primer d’ESO vam anar a Gavà per veure les mines prehistòriques de fa 6.000 anys. Ens van explicar que és quan es va començar a extreure la variscita.

 

Primer ens van posar un vídeo on explica que les mines són de 200 hectàrees.

Després vam anar a una mena de sala on estava el forat de l’excavadora i es podien veure els conductes de la mina i hi havia unes passarel·les on es podien veure ossos dels humans que vivien en aquella època.

Seguidament ens van posar un casco com el de les obres i ens van ensenyar les mines: primerament vam entrar a una cambra on vam poder veure tres conductes.  El primer ple d’escombraries (ossos d’animals, ceràmica…) el segon amb pedres grosses a l’entrada i després  una mica mes avall més pedres grosses formant l’entrada d’una tomba estil sepulcre (per les persones més importants de la tribu). El darrer era un cementiri per a la tribu. Quan moria algú baixaven dos amb una llitera i el posaven al fons amb la forma que havia nascut i amb les seves pertinences.  Quan moria un altre baixaven,  escombraven les restes de l’altre i l’enterraven,  així fins que l’emplenaven.

I per últim vam fer un taller on vam elaborar una joia prehistòrica.Utilitzàvem una pedra com a joia,  amb una altra pedra  li donàvem la forma, quan ja teníem la forma li fèiem un forat amb la ballarina.

Per : Maria López  1r B d’ESO

Información adicional