Portada

El programa 'Classes sense fum' treballa per prevenir el tabaquisme entre els joves

L'Institut Nicolau Copèrnic participa en aquesta iniciativa informativa i preventiva. A més, els alumnes signen un compromís per no iniciar-se al tabaquisme o per deixar de fumar.

El tabaquisme és una pràctica que comencen els joves cada cop més aviat. Per evitar que el número de fumadors creixi i disminueixi el consum, Salut ha posat en marxa un programa educatiu. Classes sense fum és una iniciativa informativa i preventiva per a adolescents de 12 a 14 anys. L'Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa torna a participar un any més en aquest programa.

Per treballar aquest tema, els professors dediquen les hores de tutoria a donar informació sobre el tabac. Ensenyen els riscos associats al tabaquisme i les substancies nocives que tenen les cigarretes. El programa vol també acabar amb alguns mites: molts adolescents pensen que el tabac de cargolar no és tan perjudicial com les cigarretes manufacturades. A més, amb aquesta actuació els joves adquireixen un paper participatiu i de compromís.

Iolanda Olivella, coordinadora de 1r cicle ESO i coordinadora de Salut i Escola explica: " cada grup de classe signen un compromís individual i de grup durant el curs i es comprometen en no iniciar-se al món del tabac, o si es dona el cas, deixar de fumar. Aquestes activitats es fan en horari de tutoria i amb activitats relacionades amb el tabaquisme. A 1r d'ESO treballen les substàncies que hi ha al tabac i com els condicionen les sèries, publicitat..."

Per motivar als alumnes i treballar la temàtica, el programa ofereix un concurs pels joves. Les classes que hi participen, poden desenvolupar un eslògan o un vídeo per prevenir el tabaquisme. Hi ha diversos premis, que seran entregats per un jurat al final del curs.

Segons dades de l’enquesta de salut de Catalunya, més d’un 25% de la població és fumadora. Amb iniciatives com Classes sense fum es treballa per evitar que aquest percentatge augmenti, o que al menys, es mantingui.

Més info...

Información adicional