Portada

L'Institut Nicolau Copèrnic participa al projecte enfaixa’t

Aquest any també ens hem adherit al projecte Enfaixa’t. El projecte ENFAIXA’T és un projecte que es realitza a alguns centre educatius de la ciutat de Terrassa. Actualment, a més de nosaltres, hi participen IES Blanxart. IES Egara, Escola la Tecnos, Escola Andersen, Escola Cultura Pràctica  i l’Escola La Llar. 

Es tracta de crear una colla castellera a cada centre. S’inicia a partir de 10 tallers de castells  amb uns monitors que guien als participants i els donen suport perquè els mateixos siguin el propi motor de la creació i gestió de la colla castellera al centre. Són els joves els protagonistes del seu projecte en el qual i a través de ell aprendran una sèrie de valors que són intrínsecs als Castells i a la formació de colles castelleres.

A través d’aquestes 10 sessions viuran des de la gestació, l’aprenentatge de la tècnica, l’organització de la colla, la pròpia tècnica castellera i l’emoció de l’exhibició final. 

Hi haurà una exhibició final on les colles dels centres  tindran l’oportunitat de poder conèixer i compartir l’experiència participant en una diada castellera amb la colla Minyons de Terrassa en una de les actuacions més importants de cultura popular a la ciutat.

Els assaigs es realitzen cada divendres a la tarda i sempre sou a temps d’apuntar-vos-hi!

A més, hi ha un grup de gent interessada en el propi centre en formar una colla estable del nostre institut.

Aviat us informarem!!!!

 

Mostra de fotografies del projecte de l’any passat

 

Información adicional