Portada

Barcelona World Games 18

El passat divendres, alumnes de 4t d'ESO i 2n de GM d'Informàtica has visitat el Barcelona world Games 2018. 

El Barcelona Games World (BGW), el saló dedicat a la indústria dels videojocs organitzat per Fira Barcelona, celebra la seva tercera edició reunint a les grans marques del sector que han presentat les seves principals novetats de l'any.

Els aficionats als videojocs han pogut provar i experimentar més enllà dels comandaments, i de manera anticipada, alguns dels títols més esperats de la temporada que han estat al certamen abans del seu llançament al mercat.

Copèrnic a CatSKILLS

Representants de l'INS Nicolau Copèrnic van participar amb dos equips a la darrera convocatòria del concurs catSKILLS ques es va celebrar a l'Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat .

Un alumne en la modalitat d'Administració de Xarxes, Gerard Moreno Costa, i un altre en  Desenvolupament d'Aplicacions Web, Óscar Bailén Bastidas, quedant tots dos en una 4ª posició en les seves respectives categories.  Un molt bon resultat

Enhorabona !

 

Unitats formatives de DAW (FP-DUAL)

A continuació us indiquem la distribució de mòduls i unitats formatives  tot indicant si es cursen a primer o segon curs.

UF1: Instal·lació, configuració i explotació del sistema informàtic (1er)
UF2: Gestió de la informació i de recursos en una xarxa (1er)
UF3: Implantació de programari específic (1er)

UF1. Introducció a les bases de dades (1er)
UF2. Llenguatges SQL: DML i DDL (1er)
UF3. Llenguatges SQL: DCL i extensió procedimental (1er)
UF4. Bases de dades objecte-relacionals (2n)

UF1. Programació estructurada. (1er)
UF2. Disseny modular (1er)
UF3. Fonaments de gestió de fitxers (1er)
UF4. Programació orientada a objectes. Fonaments (2n)
UF5. POO. Llibreries de classes fonamentals (2n)
UF6. POO. Introducció a la persistència en BD (2n)

UF1. Programació amb XML (1er)
UF2. Àmbits d’aplicació de l’XML (1er)
UF3. Sistemes de gestió empresarial (1er)

UF1. Desenvolupament de programari (2n)
UF2. Optimització de programari (2n)
UF3. Introducció al disseny orientat a objectes (2n)

UF1. Sintaxi del llenguatge. Objectes predefinits del llenguatge. (2n)
UF2. Estructures definides pel programador. Objectes. (2n)
UF3. Esdeveniments. Manegament de formularis. Model d'objectes del document. (2n)
UF4. Comunicació asíncrona client-servidor. (2n)

UF1. Desenvolupament web en entorn servidor. (1r)
UF2. Generació dinàmica de pagines web. (2n)
UF3. Accés a dades. (2n)
UF4. Serveis web. Pàgines dinàmiques interactives. Webs Híbrides. (2n)

UF1. Servidors web i de transferència de fitxers (2n)
UF2. Servidors d’aplicacions web (2n)
UF3. Desplegament d’aplicacions web (2n)
UF4. Control de versions i documentació (2n)

UF1. Disseny de l'interfície. Estils. (1r)
UF2. Elements multimèdia: creació i integració. (1r)
UF3. Accessibilitat i usabilitat (1r)

UF1. Incorporació al treball (1er)
UF2. Prevenció de riscos laborals (1er)

UF1. Empresa i iniciativa emprenedora (1er)

Projecte de DAW (2n)

Xerrada Stallman

El passat divendres 11, els alumnes de cicle superior de 1r d'ASIX i 1r DAM de la tarda vam anar a l'institut Ausiàs March de Barcelona per assistir a una conferència del Richard Stallman.

Richard Marthew Stallman, que va rebre el mes passat un doctorat honoris causa de la Universitat Pierre et Marie Curie (París) , és un programador estatunidenc i fundador de la Free Software Foundation. Ell és el pare del projecte GNU (que més tard es convertiría en GNU/Linux) i inventor del concepte copyleft.

Leer más: Xerrada Stallman

Matriculació 16-17

Període extraordinari de preinscripció i matrícula de setembre

  • Publicació de les vacants: 7 de setembre de 2016
  • Termini de presentació de sol·licituds en el centre: del 8 al 12 de setembre de 2016
  • Publicació de les llistes d'alumnes admesos: 15 de setembre de 2016
  • Matrícula: 15 i 16 de setembre de 2016

Cicles formatius grau mig 

Cicles formatius grau superior

CAS - Curs d'accès a Cicles Formatius Grau Superior

  • 11 de juliol - Baremació de sol.licituds
  • 12 de juliol - Sorteig de desempat ( Si s'escau)
  • 13 de juliol. Llistes provisionals als taulells
  • 14 a 15 de juliol - Termini de reclamacions
  • 18 de juliol - Llistes definitives
  • Setembre. Període de matrícula ( s'informarà dels terminis)

USEM

 

USEM és el conjunt d’infraestructura, recursos i medis posats a disposició dels alumnes emprenedors de l’escola. Sota el nom USEM (Unitat de Suport a l’Emprenedor) volem posar a disposició dels alumnes que tinguin suficients capacitats tots aquests recursos.

 

Per què aquesta iniciativa?

 

Alguns alumnes, els més atrevits i emprenedors, no es veuen amb prou forces i empenta per iniciar la seva empresa davant la situació econòmica actual. Tenen pocs o nuls recursos econòmics, desconeixen amb profunditat totes les casuístiques que es trobaran per muntar la seva empresa, tot i que ja tenen coneixements, no saben per on començar ni com, però si que tenen clar el que volen. Tot i que disposen de tots els elements necessaris per emprendre l’aventura empresarial el fet de estar sols fa que finalment el seu desig d’emprenedoria no arribi a bon port per manca de recolzament extern.

 

Per altra banda, i molt important, considerem que com a centre estem preparats per a oferir aquest servei a l’alumnat del centre donat que:

 

  • Estem en disposició de tenir les instal·lacions per poder garantir el bon funcionament del projecte

  • Tenim un equip de professors, especialistes en el àmbit i preparats per donar assessorament i recolzament a l’emprenedor

  • Comptem amb totes les especialitats de la família professional d’Informàtica i Comunicacions, que fa que tinguem un nombre molt elevat d’alumnes i, d’entre ells, un gruix important d’alumnes amb molt bon nivell, potencials a ser emprenedors.

  • Disposem, a més, d’una important cartera d’empreses de l’entorn en les que tenim convenis i que, en un moment donat, poden necessitar el servei de l’emprenedor.

 

 

En què consisteix l’USEM?

 

El projecte es basa en donar cobertura, assessorament i recolzament a l’alumne o alumnes que vulguin muntar la seva pròpia empresa absorbint totes les despeses derivades d’ella, a excepció de les inherents a l’alta a la Seguretat Social i salaris, IRPF i IVA que corren a càrrec dels emprenedors.

 

Infraestructura

L’escola proveirà a l’alumne de l’espai necessari per desenvolupar la seva activitat. Aquest espai estarà preferentment a la planta baixa de l’edifici i en un lloc de fàcil accés tant pels emprenedors com pels seus futurs clients.

 

Aquest espai disposarà de taula, cadires, equipament informàtic, telèfon/fax, fotocopiadora i/o impressora i dels accessoris necessaris pel bon desenvolupament de la tasca administrativa associada a l’activitat econòmica. A més, l’alumne disposarà dels elements necessaris per la seva empresa: lloc per reparar ordinadors, eines, servidors, lloc on allotjar una web si fos el cas, etc.

Per altra banda, serà l’escola la seva seu de treball, en quant a que l’alumne pugui concertar entrevistes amb clients, si fos necessari.

Els emprenedors podran accedir i usar tallers, laboratoris i altres instal·lacions del centre que puguin ser necessàries pel bon desenvolupament de la seva activitat emprenedora sempre que no afecti al normal desenvolupament de l’activitat docent del centre, prioritària davant la USEM.

En definitiva, es tracta de donar suport material, logístic i personal als alumnes per tal que les possibilitats d’èxit del seu projecte sigui el més gran possible.

Per contactar, podeu enviar un correu a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Subcategorías

Información adicional