Portada

Ubuntu Install Party a l'INS Nicolau Copèrnic

El passat 9 de maig del 2015, va tenir lloc al nostre centre la Ubuntu Install Party de presentació de la nova versió d'aquest sistema operatiu que cada vegada tens més usuaris i aporta una alternativa a altres sistemes operatius.
 
Ubuntu Install Party 2015
 
Ja s'han celebrat tres Ubuntu Install Party al Nicolau Copèrnic; l'última, a l'abril de 2012. L'INS Nicolau Copèrnic sempre ha apostat pel Programari lliure. Organitzar aquests esdeveniments permet als nostres alumnes poder gaudir de la jornada sense haver de desplaçar-se, presenciar ponències o assistir a tallers sobre diferents aspectes de la informàtica que en les classes diàries no poden ser tractats o són analitzats des d'una altra òptica.
 
En aquesta Ubuntu Party es va presentar la nova versió Viviu Vervet 15.04 i es va compaginar la presentació amb una sèrie de ponències i tallers sobre diversos temes però amb aquest sistema operatiu com a denominador comú. Aquests tallers i ponències presentaven diferents graus de dificultat per adequar-se als diferents nivells dels assistents. Es van tractar aspectes tan diversos com la instal·lació del sistema, alternatives a paquets ofimàtics, programes de retoc fotogràfic, un iniciació a programació de jocs, i tres ponències basades en la Raspeberry Pi, un petit ordinador de 25 $ amb moltes possibilitats.
 
Aquí disposeu d'algunes de les presentacions:
 
 
Volem agrair a la comunitat Ubuntu de Catalunya, als professors i als alumnes col·laboradors l'ajuda prestada perquè aquest esdeveniment s'hagi pogut dur a terme.
 
Ja hem començat al Copèrnic a preparar "ProgramaMe", el concurs de programació a nivell de tot Catalunya per a alumnes de Cicles Formatius d'Informatica que se celebrarà al nostre centre el curs vinent.

Información adicional